+31 (0)6 4390 4533 mariska@meergroei.org

Teamwork en teamontwikkeling

“Vergeet nooit dat teamwork begint met het opbouwen van vertrouwen. De enige manier om dat te doen is om de behoefte aan onkwetsbaarheid los te laten.” Patrick Lencioni

Tijdens deze inspirerende teamdag gaan we in op de verschillende fasen van teamontwikkeling, namelijk Storming, Forming, Norming, Performing.
Door de theorie van Tuckman en Lencioni te koppelen aan de uitkomst van jullie teamscan, ga je direct praktisch aan de slag met waar het in jouw team om draait.

– Je hebt het idee dat er meer in jullie team zit dan er nu uitkomt. Je weet alleen nog niet waar je wilt beginnen.
– In een training van een dag verkrijg jij inzicht in je team en ga je praktisch aan de slag met een concreet plan van aanpak.

– Vooraf vul je een vragenlijst in om jouw kijk op jullie teamontwikkeling in kaart te brengen.
– Tijdens de workshop bespreken we de teamscan en in welke fase van teamontwikkeling jouw team zich bevindt.
– Door het teamontwikkelingsmodel van Tuckman te combineren met de piramide van Lencioni, maken we er een praktische dag van en gaan we aan de slag met verschillende interactieve werkvormen.

– Je creëert vertrouwen en openheid binnen je team en legt hiermee de basis voor een vruchtbare en succesvolle samenwerking.
– Jij en je teamleden zijn je bewust van jouw eigen rol, impact en binnen je team.
– Je gaat naar huis met een concreet plan van aanpak waarmee je het geleerde direct in je eigen praktijk kunt gaan inzetten.