+31 (0)6 4390 4533 mariska@meergroei.org

Coaching

Wanneer ik coach, probeer ik het evenwicht te vinden tussen kennis, methodes en technieken enerzijds en het intuïtieve, pure zijn in het hier en nu anderzijds. Ik geloof dat ik daarmee een brug kan slaan tussen het cognitieve en het ervaringsgerichte leren, tussen het hoofd en het hart. 

Uit ervaring weet ik dat een ander je tien keer een bepaald inzicht kan vertellen, maar pas als je dat inzicht zelf ontdekt, zelf voelt en gelooft, pas dan brengt dat inzicht jou in beweging.

Ik geloof in een omgeving waarin iedereen vanuit eigen kracht het beste functioneert. Een omgeving waarin zelfonderzoek en ontwikkelen centraal staat.

Als coach help ik je met dat zelfonderzoek, zodat jij je bewust wordt van je patronen, je behoeften en je drijfveren. Je leert jezelf en jouw kernwaarden beter leert kennen. Jij weet wat het beste is voor jou, alleen is het soms even zoeken naar het antwoord. Ik heb niet de antwoorden op je vragen, ik begeleid je graag op jouw zoektocht die antwoorden zelf te vinden.

Wat mag je van mij verwachten?

Door mijn natuurlijke manier van verbinden, creëer ik een veilige situatie waarin ik voornamelijk naar je luister. Ook naar datgene wat niet wordt uitgesproken en zonder te oordelen. Intuïtief stel ik gerichte vragen waarover je gaat nadenken. Ik stimuleer je om inzicht te krijgen in je eigen kracht. Je gaat ontdekken welke belemmerende gedachten jou ervan weerhouden om te veranderen. Herkennen, oefenen en ervaren geeft je vrijheid in loslaten. Het aanleren van nieuwe denkpatronen laat zichtbaar resultaat zien in effectief gedrag. 

Mijn kennis ligt op het gebied van verandermanagement en organisatiecultuur. Daarnaast heb ik een passie voor leiderschap, communicatie en persoonlijke groei. Ik heb een bepaalde gevoeligheid voor anderen en kan mij goed inleven in hoe anderen de wereld ervaren. Ik voel mij oprecht betrokken bij de ander. Het is mijn kracht om echt naar mensen te luisteren en te begrijpen wat een ander motiveert en bezig houdt. Soms breng ik mijn deskundigheid als leidinggevende in een commerciële omgeving in. 

Binnen mijn coachtrajecten maak ik vaak gebruik van een drijfverenanalyse genaamd Profile Dynamics®. Kennis van je drijfveren geeft je inzicht in het waarom achter jouw gedrag en keuzes. Het helpt je te ontdekken wat jou energie geeft en wat je echt belangrijk vindt.

Wat verwacht ik van jou?

Open staan om uit je ‘comfortzone’ te treden en de bereidheid jezelf te onderzoeken. Durf aan de hand van coachingmethoden en positieve feedback op zoek te gaan naar vaste gewoontes en denkpatronen. Zoek naar nieuwe mogelijkheden en vergroot je bewustzijn door zelfreflectie. Met jouw motivatie maken we een plan van aanpak hoe jij je doel gaat bereiken. Hoe groter de ambitie voor persoonlijke ontwikkeling, des te meer energie het je oplevert. Jij kiest voor zelfontplooiing en ik bied je de ondersteuning om het te laten slagen!

Een coachingstraject is voor mij geslaagd wanneer jij vanuit jezelf een gewenste verandering tot stand hebt gebracht die jou nieuwe energie geeft.