+31 (0)6 4390 4533 mariska@meergroei.org

Spelen met Invloed

Een workshop om jouw beïnvloedende vermogen te vergroten

Als jij een vergadering uitloopt, heb jij dan alle acties op je bordje liggen of zijn de taken eerlijk verdeeld in je team? En als je je werk niet helemaal af krijgt, vraag je dan hulp aan je collega’s of buffel je in je eentje verder? En die manager van je, spreek je die maar liever niet tegen of werk je juist graag met hem samen?

– Toen jij met een idee kwam, reageerde er bijna niemand, maar een paar dagen later was iedereen laaiend enthousiast over precies datzelfde idee van een collega…
– Al voor de vierde keer iets uitleggen en kennelijk is je boodschap nog steeds niet duidelijk…
– Jij wil niets liever dan prettig samenwerken, maar die collega van je reageert altijd zo bozig…

Herken je dat?
Geloof het of niet, jouw gedrag en communicatiestijl hebben effect op je omgeving en roept soms (onbewust) bepaald gedrag op. Is dat effect wel het gewenste effect? Door je bewust te worden van jouw eigen rol in jullie interactie, heb je de eerste stap in het vergroten van jouw invloed al te pakken. Beïnvloeden is niets meer of minder dan het in beweging krijgen van mensen om je heen, op een vriendelijke en respectvolle manier die bij jou past.

Op speelse wijze krijg je grip op de interactie tussen mensen en word je je bewust van jouw rol daarin. We maken gebruik van de Roos van Leary, een interactiemodel dat je helpt te begrijpen hoe communicatie verloopt en je handvatten biedt om je invloed te vergroten.

We doen praktische oefeningen en je leert bewust te kiezen voor natuurlijk gedrag dat een situatie positief kan beïnvloeden.

Tijdens de workshop Spelen met Invloed ontdek jij vanuit interactiestijl hoe jij jouw gesprekken voert en leer je jouw beïnvloedende vermogen te vergroten.

– Je hebt het idee dat de samenwerking niet meer zo lekker loopt en wil daar mee aan de slag.
– Zijn er veranderingen gaande in jouw organisatie? Dan is spelen met invloed een onmisbare competentie.

– Vooraf vul je een vragenlijst in om jouw communicatieve voorkeursstijlen in kaart te brengen.
– Tijdens de workshop bespreken we de onderliggende theorie en gaan we aan de slag met leerzame, praktische en vooral ook leuke oefeningen. Hierdoor kun je meteen zien of je de theorie door hebt.
– We werken met voorbeelden uit jouw praktijk en de onze. Door veel verschillende situaties te oefenen.
– Je ervaart aan den lijve welk effect de verschillende interactiestijlen op jou en je omgeving heeft.

– Je leert op een natuurlijke manier jouw gedrag en communicatiestijl aan te passen om daarmee jouw invloed te vergroten.
– Je snapt de interactie en communicatie in jouw team en weet daar flexibel mee om te gaan.
– Jouw interactie wordt effectiever, waardoor je samenwerking met cliënten en collega’s direct verbetert.

De workshop Spelen met Invloed wordt in company gegeven en op maat aangeboden.